Rot avdrag för snickare i Malmö

Har du ett byggprojekt på gång i Malmö och funderar på att anlita en duktig snickare som kan hjälpa dig? Då får du inte missa hur det här med rot-avdrag fungerar eftersom det kan spara dig en hel del pengar. Läs vidare för att få reda på hur du kan använda dig av detta praktiska avdrag.

Så här fungerar det

Om du vill göra rot avdrag för snickare i Malmö måste du först ta reda på om snickaren verkligen gör avdraget. Det är nämligen hantverkaren som gör det på arbetskostnaden på fakturan och när du sedan betalar begär hantverkaren utbetalningen från Skatteverket. Beviljas det fylls sedan beloppet automatiskt in i din inkomstdeklaration. Företaget som anlitas måste ha en F-skattsedel.

Inkomstskatt och maxbelopp

Någonting annat du måste tänka på om du vill göra rot avdrag för snickare i Malmö är din tidigare skatteinkomst. Du måste ha betalat in tillräckligt med skatt under inkomståret för att få använda dig av avdraget. Eftersom det beräknas på ens inkomst är det lättast att använda sig av Skatteverkets kalkylator som finns på deras hemsida när man ska räkna ut ifall man har lov att göra avdraget.

År 2017 ligger maxbeloppet som man får dra av på 50 000 kronor per person och år. Tänk på att rot- och rutavdraget sammanräknas och detta maxbelopp gäller alltså för dem båda. Beloppet får inte gå över 30% av den totala arbetskostnaden. Avdraget gäller enbart arbetskostnaden och inte materialet som används. Huset måste vara några år gammalt för att rot-avdraget ska tillåtas så man får alltså inte göra ett rot-avdrag för att bygga nytt eller bygga om ett hus som är yngre än fem år.

Ett smart avdrag

Att göra rot avdrag för snickare i Malmö är både ekonomiskt smart och ganska lätt när man väl förstår hur det fungerar. En sak som man måste hålla lite koll på är att alla arbeten inte täcks av rot. Ett seriöst snickeriföretag i Malmö kan informera dig om vilka arbeten de utför där avdraget kan göras, men det går även att kontakta Skatteverket direkt om du hellre vill det. Tänk även på att reglerna för detta avdrag kan ändras varje år och det är därför bra att hålla sig uppdaterad om vilka regler som gäller just nu.

Gör ett rot avdrag för snickare i Malmö