5 tips när man ska ringa rörmokare

När man ska göra arbeten i våtutrymmen som kök, badrum och tvättstuga är det alltid bra att anlita en rörmokare för att få professionell hjälp. Att dra rör eller installera avlopp själv kan bli dyrt i längden på grund av försäkringsvillkor. Vi har 5 Tips när man ska ringa rörmokare.

5 Tips när man ska ringa rörmokare

Var ute i god tid

Inom många hantverksyrken råder det brist på personal och ett av dessa yrken är rörmokare. Därför är det bra om du är ute i god tid så du kan vara säker på att du kan få hjälp.

Ta in offerter och referenser

Tänk på att ta in flera offerter för att jämföra priser. Be gärna om referenser när du tar in offerterna så du kan prata med tidigare kunder och höra om de var nöjda med rörmokaren.

Kolla upp försäkringar

Tänk på att fråga om din rörmokare har en allrisk och ansvarsförsäkring. Den behövs om det skulle hända något under arbetet. Ta gärna också kontakt med ditt egna försäkringsbolag för bostaden så ni har det skydd som ni behöver.

Skriv avtal med rörmokaren

När du har valt rörmokare är det bra om ni skriver avtal. Det är till skydd för er båda om något skulle hända. I avtalet bör ni ha med priset, vad som ska göras och när arbetet ska vara klart.

Är rörmokaren seriös?

Om du vill ta reda på om din rörmokare är seriös kan du kolla upp så att de har F-skattsedel, kolla med Kronofogden så det inte finns några skulder samt titta i Råd & Röns svarta lista.