5 Tips när man hyr en snickare

Är det dags att renovera hemma? Eller ska ni kanske bygga ut eller nytt? Då kan det vara bra att hyra en snickare för att få professionell hjälp med ditt bygge. Vad behöver du tänka på när du ska anlita en snickare? Vi har samlat 5 tips när man hyr en snickare.

5 Tips när man hyr en snickare

Bra ritningar för en korrekt offert

När du kontaktar en snickare är det bra om du har så noggranna ritningar som möjligt. Skriv gärna ner vilka material ni har tänkt använda och annan info som kan vara till nytta för snickaren.

Ta in offerter från flera snickare

Ta in offerter från flera snickare för att jämföra priser. Tänk på att lägsta pris kanske inte alltid ger det bästa resultatet. Det är bättre att anlita en snickare som är seriös och gör jobbet på ett proffsigt sätt.

Fråga efter referenser

När du har fått några offerter som du är nöjd med så fråga då efter referenser från tidigare kunder. Det bästa är om du kan kontakta tidigare kunder och höra vad de tyckte som snickaren samt om arbetet blev bra.

Glöm inte utnyttja ROT

Be att snickaren tar med ROT-avdraget och moms i offerten så du får en korrekt kostnad från början. Avdrag för ROT får du göra på 30% av arbetskostnaden men högst 50 000 kr per person och år.

Skriv ett avtal

Skriv ett avtal med din snickare. Då vet ni båda vad som gäller om det eventuellt skulle uppstå något problem. Behöver ditt projekt vara färdigt vid en viss tid? Ta då med detta i avtalet.